In ‘Koken op terschelling’ presenteren bekende en minder bekende eilanders gerechten.
Gerechten wwarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van het rijke aantal producten dat het eiland , het wad en de zee voortbrengt.
Het boek laat je geneiten van, zelf op het wad te plukken, mossleen en oesters, de op natte gronden groeiende cranberry’s of de overheerlijke biologische Terschellinger kaas uit Oosterend.
Boswachter Hessel neemt je mee en laat je paardenbloemblad, zevenblad, grote weegbree, hondsdraf en winterpostelein plukken voor zijn recept.
Maar ook garnalenvissers, de bakkers en de slager zijn terecht trots op hun eilander product.
Los van de smakelijke producten en gerechten hebben wij prachtige beelden en informatieve tekstjes geplaatst die je de sfeer van het eiland laten proeven.
Een boek met recepten van bekende en minder bekende eilanders. Verliefd worden op Terschelling, dat overkomt je en raak je nooit meer kwijt. Zilte geuren, producten, enorme stranden, terrassen, duinen, restaurants, bossen en haar geschiedenis, je vindt het hier allemaal.