Boekhandel Funke in coronatijd 27 mei 2020 – Posted in: Nieuws, Overig

Boekhandel Funke: boeken, puzzels en (veel) kaartjes

Als je bij Boekhandel Funke op West binnenloopt, vallen meteen de rode lijnen op die op de vloer zijn aangebracht. Het is een van de maatregelen die genomen zijn om gewoon open te kunnen blijven, vertellen Michiel Funke en Cora van Herwaarden. “Het maakt je beter bewust van de anderhalve meter afstand.”

Sinds het begin van de coronacrisis wordt alles in de winkel extra goed schoongemaakt, zegt Michiel. “Al betalen de meeste mensen inmiddels contactloos, dat is erg makkelijk.” De winkel is niet dicht geweest de afgelopen maanden. “Daar was geen reden voor”, zegt Michiel. “En we voorzagen zeker in het begin in een behoefte, want veel mensen kochten educatief materiaal, zoals oefenboekjes voor hun kinderen die niet naar school konden. En we verkochten meer legpuzzels, ook al omdat het eind maart relatief slecht weer was.”

Wat ook duidelijk beter verkocht, waren wenskaarten. “Mensen kunnen bijvoorbeeld niet naar begrafenissen, en je kunt niet gezellig met z’n allen een verjaardag vieren. Maar een kaartje sturen kan altijd.”

« Nieuwe Eilandthriller
Dichtbundel van Piet Kaspers gepresenteerd »