Pieter Breuker wint Lutineprijs 2023 25 maart 2024 – Posted in: Overig

Op naar Terschelling

Pieter Breuker krijgt de prijs voor zijn boek ‘Op naar Terschelling’, Pioniers, badgasten en toeristen 1581-1940’. 
De jury van de Lutineprijs, bestaande uit Marlies de Boer-Ruijg, Sietze Haringa en Meindert Schroor, was er unaniem van overtuigd dat ‘Op naar Terschelling!’ er met kop en schouders bovenuit steekt. “Het boek heeft diepgang, gaat in op een groot aantal aspecten en leert ons meer over de belangrijkste bestaansbasis van het eiland: het toerisme en de daaraan voorafgaande bedrijvigheden.

Over de Lutineprijs

Gemeente Terschelling reikt jaarlijks de Lutineprijs uit voor het werk dat de kennis over Terschelling wezenlijk vergroot. Dit kunnen historische, sociologi­sche, economische, taalkundige, biologische of psycholo­gische publicaties zijn. De burgemeester en wethouders kennen de Lutineprijs toe na advies van een jury van drie personen.

Wij zijn als boekhandel ook blij met dit boek omdat het een uniek boek is, het verhaal over het toerisme en de ontwikkeling van het eiland was nog niet eerder in boekvorm verschenen.
We feliciteren Pieter met het ontvangen van de Lutineprijs!
Het boek is verkrijgbaar in onze webshop of in de winkel.

« Week van de stenen winkel
Boekenbeurs »