Kinderboekenweek 30 september 2024 – Posted in: Overig – Tags: ,

De jaarlijkse kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 2 oktober t/m 13 oktober en het thema is ‘Lekker eigenwijs’. Ontdek alle informatie en leestips op onze pagina!

Kinderboekenweek 2024 thema: Lekker eigenwijs!

Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is: ‘Lekker eigenwijs!’. Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt. Duik dit jaar in boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen, van Mees Kees tot Matilda en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je bedtijd niet bestaat en waar je de hele dag snoep kunt eten. Vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en eigenwijs zijn.

Kinderboekenweekgeschenk & prentenboek 2024

Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Hij is bekend van het boek Gozert, waarmee hij een Gouden Griffel won in 2021, en schreef ook andere titels zoals Vlo en Stiekel en Bens boot.

Voor de Kinderboekenweek 2024 schreef Pieter het boek Schatpakkers. Hierin wordt Nevin door haar vader naar buiten gestuurd. Onterecht, vindt ze. Dus neemt zij de autosleutel mee, zodat hij niet naar de voetbalwedstrijd kan. Maar dan laat ze de sleutel in een put vallen. Ineens klinkt er een vreemd, hoog stemmetje. ‘Ooo… Schat!’ Een donkerblauw handje komt tevoorschijn, graait de sleutel tussen de bladeren vandaan en verdwijnt weer. Dan heeft Nevin een probleem.Gelukkig zijn er twee kinderen die haar willen helpen. Kinderen die op school altijd gepest worden, ook door Nevin…

Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Noëlle Smit. Zij illustreerde onder andere Prentenboek van het Jaar 2011 Fiet wil rennen, Zilveren Penseel-winnaar Vuilnisvarkens Job en Bob en gedichten van Annie M.G. Schmidt.

Voor de Kinderboekenweek 2024 illustreerde ze De vierling op de vensterbank. Dit prentenboek gaat over vier babyplantjes die netjes op een rijtje in de vensterbank staan. Ze groeien hard, want Rosa zorgt voor voldoende water, zon en aandacht. Maar als de plantjes te groot worden voor hun potjes, moeten ze naar buiten, de grond in. Rosa’s moeder neemt ze mee naar haar moestuin, waar de plantjes kunnen staan tussen al het weelderige groen. Daar is Rosa helemaal niet blij mee, want alles staat er veel te schots en scheef door elkaar. Er zijn ook nog eens slakken en rupsen. En oude wind kan nooit goed zijn voor haar lieve plantjes. Rosa trekt haar eigen, strakke plan.

Kom snel naarde winkel om rond te neuzen tussen alle lieve, grappige, spannende maar vooral eigenwijze boeken!!

#lekkereigenwijs #kinderboekenweek #kinderboekenweek2024

Leesavond Adwin de Kluyver »