Mathijs Deen is de winnaar van de Gouden Strop 2024! 31 mei 2024 – Posted in: Overig

Hoera! Mathijs Deen heeft tijdens de Avond van het Spannende Boek in Utrecht De Gouden Strop 2024 in ontvangst genomen voor zijn thriller De duiker. We zijn enorm trots op zijn prestatie! De Gouden Strop wordt sinds 1986 ieder jaar uitgereikt aan het beste Nederlandstalige spannende boek.
 
In het juryrapport wordt Deen geprezen om de weergaloze manier waarop hij de sfeer van de Wadden weet neer te zetten. ‘Het winnende boek heeft alles in zich wat een boek goed maakt: een meeslepend verhaal, een goed en spannend plot dat ook nog eens in een bijzonder mooie stijl is opgeschreven. En een onorthodox hoofdpersonage waar je aan verknocht raakt. […] Een meesterwerk, deze Waddenthriller.’

Week van de stenen winkel »